Marcipános szilvás pite
2014-10-15- Típus: Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Valami különlegesre vágytam, és mivel szép szilvát kaptam, erre a finomságra jutott a választás.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg mandula
- 21 dkg kockázott hideg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- Töltelék:
- 20 db szép szilva
- 2 ek méz
- 70 gr natúr marcipánmassza
- 1 db tojás
- 1 ek nádcukor
- a szóráshoz porcukor és reszelt marcipán
1. Lépés
A tésztát gyúrjuk rugalmasra egy robotgéppel, illetve dagasztógéppel. Béleljünk ki egy piteformát, melynek az alja kivehető.
2. Lépés
Reszeljük a tetejére a marcipánt. Jó ha előtte a mélyhűtőbe tároljuk, mert a puha marcipánnal nem tudunk dolgozni. Vágjuk le a túllógó részeket a tésztából, és készítsünk azokból fonatot, és körben helyezzük el a tészta szélén.
3. Lépés
Kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg a nádcukorra. Halmozzuk a közepére a szilvákat, amiket kimagoztunk előtte, és félbevágtunk. Süssük 180 fokon 35 percig. Az eredmény egy nagyon finom ízvilágú minden igényt kielégítő sütemény.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 287 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
756 kcal -
Zsír
39.8g -
Szénhidrát
93.1g -
Fehérje
11.7g -
Koleszterin
172mg -
Cukor
42.6g