Marcipános szilvás pite

2014-10-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Valami különlegesre vágytam, és mivel szép szilvát kaptam, erre a finomságra jutott a választás.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg mandula
  • 21 dkg kockázott hideg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • Töltelék:
  • 20 db szép szilva
  • 2 ek méz
  • 70 gr natúr marcipánmassza
  • 1 db tojás
  • 1 ek nádcukor
  • a szóráshoz porcukor és reszelt marcipán

1. Lépés

A tésztát gyúrjuk rugalmasra egy robotgéppel, illetve dagasztógéppel. Béleljünk ki egy piteformát, melynek az alja kivehető.

2. Lépés

Reszeljük a tetejére a marcipánt. Jó ha előtte a mélyhűtőbe tároljuk, mert a puha marcipánnal nem tudunk dolgozni. Vágjuk le a túllógó részeket a tésztából, és készítsünk azokból fonatot, és körben helyezzük el a tészta szélén.

3. Lépés

Kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg a nádcukorra. Halmozzuk a közepére a szilvákat, amiket kimagoztunk előtte, és félbevágtunk. Süssük 180 fokon 35 percig. Az eredmény egy nagyon finom ízvilágú minden igényt kielégítő sütemény.

Mindig friss, és házi alapanyagból jót, és szépet alkotni nap, mint nap.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 287 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    756 kcal
  • Zsír

    39.8g
  • Szénhidrát

    93.1g
  • Fehérje

    11.7g
  • Koleszterin

    172mg
  • Cukor

    42.6g