Sonkával töltött hajtovány

2013-10-27
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Megláttam a receptjét,és meg kellett csinálnom:)

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 kockacukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • Töltelék:
  • 30dkg sonka
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db kukoricakonzerv
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 doboz 375 gr-os tejföl
  • bacon kockára vágva(10-15dkg)
  • Teteje:
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl

1. lépés

Élesztőt 1 dl langyos tejben,kockacukorral felfuttatjuk,majd összedolgozzuk a tészta többi hozzávalóival.1 órát kelesztjük,majd a tésztát ketté vesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra,megkenjük fokhagymás tejföl felével,majd rászórjuk a fele,sonkát,hagymát,bacont,kukoricát.

2. lépés

Feltekerjük,mint a bejglit, háromszögekre elvagdossuk,tetejét megkenjük tojásos tejföllel.Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben.A maradék tésztát betöltjük a maradék töltelékkel, és sütjük.

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 166 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

  • Túrós batyu

  • Töltött rózsák

  • Maradék hússal töltött kelt tészta

  • Diós nyolcas

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    855 kcal
  • Zsir

    37.1g
  • Szénhidrát

    89g
  • Fehérje

    39.9g