Gyors mandulatorta
2015-01-07- Típus: Mandulatorta
- Nemzetiség: Angol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ha szereted a mandulát, akkor ez a hagyományos angol tortarecept kielégíti az ízlelőbimbóidat.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 1 kocka margarin
- 400 g liszt
- 1 kis doboz tejföl
- egy kis vanília aroma
- Krém:
- 100g margarin
- 100g őrölt mandula
- 100g porcukor
- 100g lekvár (málna, eper vagy meggy)
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál mandula kivonat
- mandulapehely
1. Lépés
Alapnak használjunk egy omlós pite tésztát, ami a következőkből áll össze: 1 kocka margarin, 1 kis doboz tejföl, 400 g liszt, egy kis vanília aroma. A tésztát jól dolgozzuk össze, majd tegyük hűtőbe fél órára. Ennél a pontnál fagyaszthatjuk is, így könnyítve későbbiekben a munkánkat.
2. Lépés
Mikor a tészta eléggé lehűlt, nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele egy vajazott piteformába. Fedjük le sütőpapírral, majd szórjunk bele lencsét vagy valamilyen más hüvelyest. 15 perc alatt így süssük meg a tésztát, így nem fog felpúposodni.
3. Lépés
Ez alatt készítsük el a tölteléket: keverjük össze a vajat és a cukrot egy robotgéppel. Jöhet hozzá a tojás egyesével, a liszt és az őrölt mandula, végül a mandula kivonat. Dolgozzuk tovább a géppel szép krémes állagúra.
4. Lépés
Amikor a tészta megsült és kicsit kihűlt, kenjük meg az alját lekvárral, erre kenjük rá a tojásos-vajas krémet. Egyenletesen oszlassuk el.
5. Lépés
Süssük 180°C-on 20 percig. Eztán vegyük ki, szórjuk meg mandulával és tegyük vissza további 15 percig. Porcukorral leszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 858 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
271 kcal -
Zsír
16.9g -
Szénhidrát
27.6g -
Fehérje
3.5 g -
Koleszterin
45.2mg -
Cukor
12.7 g