Mákos répatorta
2013-06-04- Típus: Mákos torta, Répatorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Egy répatortát mivel is tehetnénk izgalmasabbá, ha nem egy kis plusz hozzávalóval? Ezúttal mákot használunk, hogy felturbózzuk.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- 380g liszt
- 400 g cukor
- 360 ml olaj
- 2 teáskanál vanília
- 4 tojás
- 150 ml tej
- 4 nagyobb sárgarépa
- 35 g mák
- Máz:
- 250 g porcukor
- 75 ml citromlé
1. Lépés
Tészta elkészítése: Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, fahéjat, sütőport, sót és a szerecsendiót. Egy második tálba öntsük az olajat, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a cukrot. Keverjük robotgéppel körülbelül 2 percig.
2. Lépés
Ezután adhatjuk hozzá a tojásokat. Fokozatosan keverjük a száraz hozzávalókat a tojásos, olajos keverékbe. Adjuk hozzá a tejet, szórjuk bele a reszelt sárgarépát és mákot, és keverjük tovább, amíg szép, egységes tésztát kapunk. Ha nem lenne elég folyós, akkor öntsünk hozzá még egy kis tejet.
3. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy kivajazott, kilisztezett tortaformát (átmérője legyen 23-25 cm), öntsük bele a tésztát, majd süssük kn. 1 óra hosszát. Mielőtt kivennénk, győződjünk meg róla tűpróbával, hogy rendesen megsült-e.
4. Lépés
Máz elkészítése: alaposan keverjük össze a porcukrot, a citromlével, amíg a cukor teljesen feloldódik. Öntsük a kihűlt tortára, majd hagyjuk, hogy megkössön rajta.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 305 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
778 kcal -
Zsír
37.2g -
Szénhidrát
106g -
Fehérje
7.6g