Mák torta – Az ország tortája
2013-11-14- Típus: Mákos torta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
2012 éves ország tortája, egyszerűbben elkészítve, és alma nélkül készítve.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 10 dkg barna nádcukor
- 20 dkg darált mák
- 5 dkg darált piskóta
- 10 db tojásfehérje
- A krémhez:
- 4 db tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 0.5 dl tej
- 7 dkg kukoricakeményítő
- 2 dl tejszín
- vanília aroma
- 1 db citrom reszelt héja
- A tetejére:
- csokidarabok
1. Lépés
Először a tölteléket készítjük el: egy nagyobb lábasban melegíteni kezdjük a tejet. Kikeverjük a tojássárgájákat cukorral, keményítővel, reszelt citromhéjjal, majd fokozatosan hozzáadunk egy kevéske tejet. A forró tejből egy-két merőkanálnyit a tojássárgához vegyítünk, majd az egészet lábasba öntjük, és folytonos kevergetéssel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, de úgy, hogy a 10 db tojásfehérjét elosztjuk három részre és így külön verjük fel, majd fokozatosan hozzáadjuk a barna nádcukrot. A 20 dkg darált mákot is három részre osztjuk és ezt is a masszához adjuk.
3. Lépés
Előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába tesszük és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (Mindenféleképpen egyenként süssük ki a lapokat!)
4. Lépés
Ezután a krémet folytatjuk: felverjük a tejszínt és hozzáadjuk az elkészített tejes krémhez.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és a legvégén a tetejére is teszünk krémet.
Erre én csokidarabokat tettem. Aki nem akar csokidarabokat a tetejére tenni, az szórja meg mákkal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
9 049 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
396 kcal -
Zsír
17.1g -
Szénhidrát
51.8g -
Fehérje
12.8g