Lecsókolbász tésztában

2012-06-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Jöjjön egy kis lecsókolbászos tészta, amit még anyósomnál ettem. Hétvégére magában, de akár burgonyapürével és savanyúsággal is tálalható.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Lecsókolbász
  • 45 dkg Liszt
  • 2 dkg Élesztő
  • 2 dl Tej
  • 15 dkg Vaj
  • 3 Tojás
  • Cukor

1. lépés

Fogunk egy tálat, belemorzsoljuk az élesztőt a tejbe, de vigyázz! Szoba-hőmérsékletű legyen az a tej. Beleteszünk egy kis csipetnyi cukrot és letakarjuk egy konyharuhával a tetejét és valami meleg helyen felfuttatjuk.

2. lépés

Ahogy felfutott, összedolgozzuk a tojással, liszttel és a vajjal. Enyhén megsózzuk és ismételten letakarjuk és körülbelül 30 percig kelesztjük.

3. lépés

Előkapjuk a deszkát, jól belisztezzük és olyan női félujjnyi vastagra nyújtjuk szét, és 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. A kolbászt a csíkokhoz mérten felvágjuk, majd betekerjük, becsavarjuk a tésztával.

4. lépés

Egyesével belepakoljuk a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással és 15-20 percig sütjük közepes hőfokon. Megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal is és úgy sütjük meg.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 899 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

  • Túrós batyu

  • Töltött rózsák

  • Maradék hússal töltött kelt tészta

  • Diós nyolcas

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1087 kcal
  • Összes Zsír

    63,5 g
  • Koleszterin

    288 mg
  • Szénhidrát

    89,5 g
  • Cukor

    2,1 g
  • Fehérje

    37,6 g