Lecsókolbász tésztában
2012-06-12- Típus: Töltött kelt tészta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Jöjjön egy kis lecsókolbászos tészta, amit még anyósomnál ettem. Hétvégére magában, de akár burgonyapürével és savanyúsággal is tálalható.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Lecsókolbász
- 45 dkg Liszt
- 2 dkg Élesztő
- 2 dl Tej
- 15 dkg Vaj
- 3 Tojás
- Só
- Cukor
1. lépés
Fogunk egy tálat, belemorzsoljuk az élesztőt a tejbe, de vigyázz! Szoba-hőmérsékletű legyen az a tej. Beleteszünk egy kis csipetnyi cukrot és letakarjuk egy konyharuhával a tetejét és valami meleg helyen felfuttatjuk.
2. lépés
Ahogy felfutott, összedolgozzuk a tojással, liszttel és a vajjal. Enyhén megsózzuk és ismételten letakarjuk és körülbelül 30 percig kelesztjük.
3. lépés
Előkapjuk a deszkát, jól belisztezzük és olyan női félujjnyi vastagra nyújtjuk szét, és 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. A kolbászt a csíkokhoz mérten felvágjuk, majd betekerjük, becsavarjuk a tésztával.
4. lépés
Egyesével belepakoljuk a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással és 15-20 percig sütjük közepes hőfokon. Megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal is és úgy sütjük meg.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
4 899 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1087 kcal -
Összes Zsír
63,5 g -
Koleszterin
288 mg -
Szénhidrát
89,5 g -
Cukor
2,1 g -
Fehérje
37,6 g