Körtés kuglóf
2014-09-09- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
A kuglóf nem csak ünnepekkor, de akkor is ideális, ha szeretnénk a maradék gyümölcsöt felhasználni. Úgy esett, hogy kaptam egy kg körtét az anyósomtól, ezért muszáj volt megcsinálnom.
Ezeket szerezd be:
- 2 tojás
- 40 g vaj
- 150g cukor
- 2-3 körte
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 kiskanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 150g liszt
- kevés tej
- vaníliás cukor
- fahéj
1. Lépés
A tojásokat a felmelegített vajjal és a cukorral habosra keverjük. A körtéket lereszeljük (vagy ízlés szerint kisebb kockákra is vághatjuk), lecsöpögtetjük egy kis citrom héjjal, majd bele keverjük a tojásos-vajas keverékbe.
2. Lépés
A tésztába szitáljuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet. Beletesszük a reszelt citromhéjat és egy kevés tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.
3. Lépés
A tésztát a vajazott, lisztezett formába töltjük, majd 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Rácson hűlni hagyjuk, majd vaníliás-fahéjas cukorral leszórva tálaljuk.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
6 733 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
325 kcal -
Zsír
7.5g -
Szénhidrát
63.2g -
Fehérje
5.4g -
Koleszterin
70mg -
Cukor
36.1g