Körtés kuglóf

2014-09-09
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A kuglóf nem csak ünnepekkor, de akkor is ideális, ha szeretnénk a maradék gyümölcsöt felhasználni. Úgy esett, hogy kaptam egy kg körtét az anyósomtól, ezért muszáj volt megcsinálnom.

Ezeket szerezd be:

  • 2 tojás
  • 40 g vaj
  • 150g cukor
  • 2-3 körte
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 kiskanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 150g liszt
  • kevés tej
  • vaníliás cukor
  • fahéj

1. Lépés

A tojásokat a felmelegített vajjal és a cukorral habosra keverjük. A körtéket lereszeljük (vagy ízlés szerint kisebb kockákra is vághatjuk), lecsöpögtetjük egy kis citrom héjjal, majd bele keverjük a tojásos-vajas keverékbe.

2. Lépés

A tésztába szitáljuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet. Beletesszük a reszelt citromhéjat és egy kevés tejet, hogy sűrű, folyós tésztát kapjunk.

3. Lépés

A tésztát a vajazott, lisztezett formába töltjük, majd 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Rácson hűlni hagyjuk, majd vaníliás-fahéjas cukorral leszórva tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 733 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés kuglóf ricottakrémmel

  • Diétás almás kuglóf

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    325 kcal
  • Zsír

    7.5g
  • Szénhidrát

    63.2g
  • Fehérje

    5.4g
  • Koleszterin

    70mg
  • Cukor

    36.1g