Libamájkrémmel töltött tojás
2014-01-14- Típus: Töltött tojás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Márton-nap lévén – ha már nem sütöttem libát, de hogy mégis legyen valami libás étel, mivel nem szeretnék egész évben éhezni – egy hideg vacsorát készítettem.
Ezeket szerezd be:
- 3 db tojás
- 10 dkg libamájkrém (pástétom)
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál libatepertő
- 2 szál petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 db mogyoróhagyma
- piros arany (ízlés szerint)
- chilipaprika (ízlés szerint)
- 100 g jégsaláta
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A tojásokat keményre főzöm, a héját eltávolítom, hosszában kettévágom. A sárgáját kikanalazom, beleteszem egy keverőtálba. Az aprított hagymát, fokhagymát, chilit, petrezselymet hozzáadom, fűszerezem, a vajjal, libamájkrémmel habosra keverem.
2. Lépés
A paprikát félbevágom, kicsumázom, a paradicsomokat is félbevágom, a belsejét eltávolítom.
3. Lépés
Egy tálra rakok jégsalátaleveleket, ráhelyezem a tojásokat, a paprikát és a paradicsomokat, megtöltöm őket a krémmel, nyomok rájuk piros aranyat. Körberakom paradicsomszeletekkel, petrezselyemmel díszítem.
4. Lépés
Beteszem a hűtőbe.
TIPP: Libazsíros, libatepertős zsemlét ajánlok hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 243 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
613 kcal -
Zsír
49,6 g -
Koleszterin
366 mg -
Szénhidrát
23,9 g -
Cukor
4,8 g -
Fehérje
17,1 g