Körte torta recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Hozzávalók

Tészta
Egy pitetészta alap

Töltelék:
1/3 csésze mandula
2 teáskanál cukor
2 evőkanál sótlan vaj
1 evőkanál liszt
1 tojás
csipet só
1/2 teáskanál mandula kivonat
3-4 nagy körte
citromlé

Máz:
4-5 nagy evőkanál csésze baracklekvár
1/2 teáskanál vanília-kivonat
citromhéj
2 evőkanál víz

Elkészítés

1. Készítse elő a pitetésztát. Kinyújtjuk sütőforma nagyságúra. Helyezze a tésztát a formába vagy a tepsibe, majd a szélein vágja le a felesleges tésztát. Tegyük a tésztát hűtőbe fél órán keresztül. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra.

2. Következő lépésként elkészítjük a tölteléket. Verjük fel a vajat a cukorral és az apróra vágott mandulát. Keverjük össze a tojást, a lisztet, a sót, és mandula kivonatot, és keverjük, ameddig krémes állagú nem lesz. Hámozzuk meg a körtéket, majd szeleteljük fel vékonyan, körülbelül 3 mm vastagra. Helyezzük a szeleteket egy tálba, locsoljuk rá a citromlevet, hogy segítsen megőrizni a színüket.

3. Vegyük ki a hűtőből a tésztát és öntsük bele a tölteléket, majd óvatosan rendezzük el a körte szeleteket dekoratívan

Süssük 30-35 percig, vagy amíg a körte veszít a színéből és a szélei arany barnára sülnek. Hűtsük le egy rácson.

4. Míg a torta hűl, helyezze a baracklekvárt, a citromhéjat, a vanília kivonatot és a vizet vagy egy kis lábosba, és melegítsük közepes lángon 5-8 percig, folyamatosan kevergetve. Amint besűrűsödött, vegye le a tűzről és tegye félre. Miután a torta eléggé hideg lesz, kenjük rá a mázat. Teljesen hidegen tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 863 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta