Körte torta recept
2012-04-02- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 60 perc
Hozzávalók
Tészta
Egy pitetészta alap
Töltelék:
1/3 csésze mandula
2 teáskanál cukor
2 evőkanál sótlan vaj
1 evőkanál liszt
1 tojás
csipet só
1/2 teáskanál mandula kivonat
3-4 nagy körte
citromlé
Máz:
4-5 nagy evőkanál csésze baracklekvár
1/2 teáskanál vanília-kivonat
citromhéj
2 evőkanál víz
Elkészítés
1. Készítse elő a pitetésztát. Kinyújtjuk sütőforma nagyságúra. Helyezze a tésztát a formába vagy a tepsibe, majd a szélein vágja le a felesleges tésztát. Tegyük a tésztát hűtőbe fél órán keresztül. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra.
2. Következő lépésként elkészítjük a tölteléket. Verjük fel a vajat a cukorral és az apróra vágott mandulát. Keverjük össze a tojást, a lisztet, a sót, és mandula kivonatot, és keverjük, ameddig krémes állagú nem lesz. Hámozzuk meg a körtéket, majd szeleteljük fel vékonyan, körülbelül 3 mm vastagra. Helyezzük a szeleteket egy tálba, locsoljuk rá a citromlevet, hogy segítsen megőrizni a színüket.
3. Vegyük ki a hűtőből a tésztát és öntsük bele a tölteléket, majd óvatosan rendezzük el a körte szeleteket dekoratívan
Süssük 30-35 percig, vagy amíg a körte veszít a színéből és a szélei arany barnára sülnek. Hűtsük le egy rácson.
4. Míg a torta hűl, helyezze a baracklekvárt, a citromhéjat, a vanília kivonatot és a vizet vagy egy kis lábosba, és melegítsük közepes lángon 5-8 percig, folyamatosan kevergetve. Amint besűrűsödött, vegye le a tűzről és tegye félre. Miután a torta eléggé hideg lesz, kenjük rá a mázat. Teljesen hidegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 013 megtekintés