Kolozsvári túrós tészta
2012-05-27- Típus: Rakott tészták, Túrós tészta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy erdélyi rokontól származó recept, ami csak kicsiben tér el az itthoni túrós tésztától.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag tészta
- 30 dkg tehéntúró
- 35 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 pohár tejföl
- só, bors
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra.Főzzük ki a tésztát sós vízben a megszokott módon. Szűrjük le majd tegyük félre.
2. Lépés
A szalonnát vágjuk kis kockákra és egy serpenyőben kicsit kapassuk meg, majd tegyük a tésztára. Szórjuk hozzá a túrót, ha kell akkor sózzuk meg egy kicsit.
3. Lépés
Tegyük a tésztát egy üvegtálba, majd öntsük fel a tejföllel, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd tegyük be a sütőbe és pirítsuk meg a sajtot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 378 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
469,2 kcal -
Összes Zsír
6,3 g -
Szénhidrát
81,2 g -
Fehérje
28,2 g