Kolozsvári túrós tészta

2012-05-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy erdélyi rokontól származó recept, ami csak kicsiben tér el az itthoni túrós tésztától.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag tészta
  • 30 dkg tehéntúró
  • 35 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • só, bors

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra.Főzzük ki a tésztát sós vízben a megszokott módon. Szűrjük le majd tegyük félre.

2. Lépés

A szalonnát vágjuk kis kockákra és egy serpenyőben kicsit kapassuk meg, majd tegyük a tésztára. Szórjuk hozzá a túrót, ha kell akkor sózzuk meg egy kicsit.

3. Lépés

Tegyük a tésztát egy üvegtálba, majd öntsük fel a tejföllel, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd tegyük be a sütőbe és pirítsuk meg a sajtot.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 378 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza dióval

  • Túrós csusza

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    469,2 kcal
  • Összes Zsír

    6,3 g
  • Szénhidrát

    81,2 g
  • Fehérje

    28,2 g