Kijevi Csirkemell recept
2012-04-02- Típus: Bundás húsok
- Nemzetiség: Orosz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy igazán egyszerű, de laktató recept!
Ezeket szerezd be:
- 10 db csirkemell
- só, bors
- 6 dkg vaj
- 25-30 dkg reszelt sajt
- 2 tk petrezselyem aprítva
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
1. A csirkemellet ketté nyitjuk, mintha egy zsemlét vágnánk fel vízszintesen. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez:
1. A reszelt sajtot a vajjal, petrezselyemzölddel, fokhagymával, szerecsendióval összegyúrjuk. Egy kis időre a hűtőbe tesszük pihenni.
2. A töltelékkel a melleket betöltjük úgy, hogy az egyik felére simítjuk, majd a másik felét ráhajtjuk.
3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Duplán panírozunk, hogy a töltelék ki ne folyjon sütéskor.
Bő forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.
Zöldség ágyon, rizzsel, sült krumplival egyaránt tálalhatjuk.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
5 499 megtekintés