Kijevi Csirkemell recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy igazán egyszerű, de laktató recept!

Ezeket szerezd be:

  • 10 db csirkemell
  • só, bors
  • 6 dkg vaj
  • 25-30 dkg reszelt sajt
  • 2 tk petrezselyem aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A csirkemellet ketté nyitjuk, mintha egy zsemlét vágnánk fel vízszintesen. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.

A töltelékhez:

1. A reszelt sajtot a vajjal, petrezselyemzölddel, fokhagymával, szerecsendióval összegyúrjuk. Egy kis időre a hűtőbe tesszük pihenni.
2. A töltelékkel a melleket betöltjük úgy, hogy az egyik felére simítjuk, majd a másik felét ráhajtjuk.
3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Duplán panírozunk, hogy a töltelék ki ne folyjon sütéskor.
Bő forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.

Zöldség ágyon, rizzsel, sült krumplival egyaránt tálalhatjuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 499 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell