Keserédes csokitorta

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:50 p

Ezeket szerezd be:

  • 14 dkg keserű vagy félédes csokoládé
  • 3 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 2 csésze kristálycukor
  • 2 teáskanál reszelt narancshéj
  • 20 dkg vaj
  • 1 csésze liszt
  • porcukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra. Vajazzuk ki a tepsit vagy a sütőformát. Tegyünk bele néhány evőkanál cukrot, és óvatosan rázzuk össze, hogy minden oldalán és a serpenyő alján egy finom bevonat képződjön. A felesleges cukrot öntsük ki belőle.
2. Verjünk fel 2 tojás sárgáját a kristálycukorral,  míg krémes hab nem lesz belőle.

3. Helyezzük a csokoládét és 3 evőkanál vizet egy olvasztó üstbe és olvasszuk egészen simára.  Ha a csokoládé túlságosan sűrű, akkor kicsit keverjük meg egy habverővel vagy adjunk hozzá több evőkanál vizet. Mikor megfelelő állagú lesz, hagyjuk hűlni.
4. A meleg csokoládét forgassuk bele a tojásos krémbe. Ezután belekeverjük az olvasztott vajat és bele reszeljük egy narancs héját.

5. Dolgozzuk bele az átszitált lisztet, teljesen homogén masszát kapva. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Akkor jó, ha megdöntsük a tálat és a hab nem csúszkál vagy folyik szét benne. Keverjük egy nagy kanálnyi csokoládé masszát a felvert tojásfehérjéhez. Jól keverjük össze, majd öntsük össze a két keveréket, egészen addig, amíg a fehér részek el nem tűnnek benne. Legyünk óvatosak, ebben a szakaszban ne használjunk botmixert vagy robotgépet, kizárólag fakanállal dolgozzunk!

6. Az elkészült masszát tegyük a tortaformába. A formát az előmelegített sütő középső rácsára helyezzük, hogy mindenhol egyformán süljön meg. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük, egészen addig, ameddig a tészta ki nem magasodik a formából.

7. A tésztáról fejtsük le a formát, vegyük ki zsírpapírostul és hagyjuk 15 percig pihenni. Ha kész, porcukorral megszórva, vagy vanília fagylalttal, esetleg eper jammel tálaljuk.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 081 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Csokoládétorta Gizitől

  • Csokis körtetorta liszt nélkül

  • Isteni csokitorta gyümölcsökkel

  • Tejszínes csokitorta diólisztből