Rántott spárga

2013-06-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ki gondolta volna, hogy a spárgát nem csak párolva vagy salátákban fogyaszthatjuk, de ugyanúgy ránthatjuk is?

Ezeket szerezd be:

  • 1 csokor spárga
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál parmezán
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • só és bors
  • olívaolaj

1. lépés

Készítsük elő a spárgát – vágjuk le a fás részét, majd jól mossuk meg. Ha valahol nagyon kemény lenne a kérge, akkor hámozzuk le azt a részt.

2. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő három tálat. Az egyikbe szitáljuk a lisztet, a másodikba a felvert tojást, harmadikba zsemleorzsát. A zsemlemorzsához keverjük hozzá a fűszereket és a reszelt parmezánt.

3. lépés

A szokásos módon, mintha csak húst paníroznánk, rántsuk be a spárgákat egyesével. egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a spárgákat. Kicsit locsoljuk le olívaolajjal, majd utána süssük a sütőben 15-25 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 053 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    227 kcal
  • Zsír

    11g
  • Szénhidrát

    15.8g
  • Fehérje

    17.9g