Rántott spárga
2013-06-01- Típus: Zöldségköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ki gondolta volna, hogy a spárgát nem csak párolva vagy salátákban fogyaszthatjuk, de ugyanúgy ránthatjuk is?
Ezeket szerezd be:
- 1 csokor spárga
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 6 evőkanál parmezán
- 80 g zsemlemorzsa
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál oregánó
- só és bors
- olívaolaj
1. lépés
Készítsük elő a spárgát – vágjuk le a fás részét, majd jól mossuk meg. Ha valahol nagyon kemény lenne a kérge, akkor hámozzuk le azt a részt.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő három tálat. Az egyikbe szitáljuk a lisztet, a másodikba a felvert tojást, harmadikba zsemleorzsát. A zsemlemorzsához keverjük hozzá a fűszereket és a reszelt parmezánt.
3. lépés
A szokásos módon, mintha csak húst paníroznánk, rántsuk be a spárgákat egyesével. egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a spárgákat. Kicsit locsoljuk le olívaolajjal, majd utána süssük a sütőben 15-25 percig.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 053 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
227 kcal -
Zsír
11g -
Szénhidrát
15.8g -
Fehérje
17.9g