Epres-túrós mousse

2012-05-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy gyors édesség az eper- és krémkedvelőknek. Az eperszezonban rengetegszer készítem. Mások szerint is isteni.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg eper
  • 2 evőkanál mandula vagy csokiforgács
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom héja
  • 1 dl tej

1. Lépés

Turmixba helyezzük a túrót, a tejet, a megtisztított és kicsumázott epret, a mézet és a reszelt citromhéjat. Alacsony fokozatra állítjuk és összeturmixoljuk.

2. Lépés

A krémet 4 díszes pohárba töltjük, majd gyümölcsdarabkákkal és mandula vagy csokiforgáccsal díszítjük a tetejét és tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor nyomhatunk rá egy kis extra tejszínhabot.

 

Tipp: Ha igazán kreatívak vagyunk, akkor rétegezhetjük is a mousse-t egy réteg habbal 1 réteg eperrel, néha csokis kekszet is morzsolok bele, hogy ne legyen unalmas. :)

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 092 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés-bogyós mousse

  • Gyors kakaókrém

  • Málnás csoki mousse

  • Joghurtos csoki mousse

  • Csokoládé mousse

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    232,2 kcal
  • Összes zsír

    12 g
  • Szénhidrát

    30,6 g
  • Fehérje

    1,9 g