Epres-túrós mousse
2012-05-31- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Egy gyors édesség az eper- és krémkedvelőknek. Az eperszezonban rengetegszer készítem. Mások szerint is isteni.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg eper
- 2 evőkanál mandula vagy csokiforgács
- 1 evőkanál méz
- 1 citrom héja
- 1 dl tej
1. Lépés
Turmixba helyezzük a túrót, a tejet, a megtisztított és kicsumázott epret, a mézet és a reszelt citromhéjat. Alacsony fokozatra állítjuk és összeturmixoljuk.
2. Lépés
A krémet 4 díszes pohárba töltjük, majd gyümölcsdarabkákkal és mandula vagy csokiforgáccsal díszítjük a tetejét és tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor nyomhatunk rá egy kis extra tejszínhabot.
Tipp: Ha igazán kreatívak vagyunk, akkor rétegezhetjük is a mousse-t egy réteg habbal 1 réteg eperrel, néha csokis kekszet is morzsolok bele, hogy ne legyen unalmas. :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 092 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
232,2 kcal -
Összes zsír
12 g -
Szénhidrát
30,6 g -
Fehérje
1,9 g