Málnás csoki mousse
2013-06-11- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy krémes különlegesség bármikor jól jöhet. Gyerekeknek nem ajánlom, mert vodka van benne.
Ezeket szerezd be:
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml tejszín
- 2 tojásfehérje
- 20 g porcukor
- néhány szem csokis keksz
- 150 g málna
- 2 evőkanál vodka
1. Lépés
Mossuk meg a málnát, majd egy villával nyomkodjuk át. Nyomkodjuk át egy szitán, hogy a magoktól megszabaduljunk (nem kötelező), majd öntsük le a vodkával. Vegyük elő a desszertes poharakat és tegyük az aljára a málnát.
2. Lépés
A málnák tetejére morzsoljunk néhány szem csokis kekszet (én a Győri csokoládés kekszét ajánlom, vagy a Jó Reggelt szériát.)
Kezdjük el melegíteni a tejszínt. (Ne forraljuk). Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá a darabokra tört csokoládét, és keverjük addig, amíg a csokoládé megolvad.
3. Lépés
Verjük fel a tojásfehérjét. Miután a hab elég kemény lett, adjunk hozzá fél teáskanál cukrot és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze. Óvatosan keverjük az olvasztott csokoládés keverékhez, töltsük poharakba, majd hűtőben tálaljuk legalább 2 órát.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
7 477 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
264 kcal -
Zsír
10.6g -
Szénhidrát
34.1g -
Fehérje
5.2g