Málnás csoki mousse

2013-06-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy krémes különlegesség bármikor jól jöhet. Gyerekeknek nem ajánlom, mert vodka van benne.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml tejszín
  • 2 tojásfehérje
  • 20 g porcukor
  • néhány szem csokis keksz
  • 150 g málna
  • 2 evőkanál vodka

1. Lépés

Mossuk meg a málnát, majd egy villával nyomkodjuk át. Nyomkodjuk át egy szitán, hogy a magoktól megszabaduljunk (nem kötelező), majd öntsük le a vodkával. Vegyük elő a desszertes poharakat és tegyük az aljára a málnát.

2. Lépés

A málnák tetejére morzsoljunk néhány szem csokis kekszet (én a Győri csokoládés kekszét ajánlom, vagy a Jó Reggelt szériát.)

Kezdjük el melegíteni a tejszínt. (Ne forraljuk). Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá a darabokra tört csokoládét, és keverjük addig, amíg a csokoládé megolvad. 

3. Lépés

Verjük fel a tojásfehérjét. Miután a hab elég kemény lett, adjunk hozzá fél teáskanál cukrot és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze. Óvatosan keverjük az olvasztott csokoládés keverékhez, töltsük poharakba, majd hűtőben tálaljuk legalább 2 órát. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 477 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés-bogyós mousse

  • Gyors kakaókrém

  • Joghurtos csoki mousse

  • Epres-túrós mousse

  • Csokoládé mousse

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    264 kcal
  • Zsír

    10.6g
  • Szénhidrát

    34.1g
  • Fehérje

    5.2g