Joghurtos-almás sütemény
2012-09-26- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A következő almás süteménnyel nincs sok dolgunk, egy egyszerű keverés, kavarás aztán mehet a sütőbe.
Ezeket szerezd be:
- 3 csésze liszt
- 1/3 csésze olaj
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál fahéj
- 1 cs sütőpor
- 1 csésze sima joghurt
- 1 csésze barna cukor
- 1/2 teáskanál vanília-kivonat
- 1/2 evőkanál szerecsendió
- 3 tojás
- 3 nagy darab alma
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd vajazzuk ki a tepsinket vagy sütőformánkat. Az összes hozzávalót keverjük össze. Az almát pucoljuk, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük.
2. Lépés
Az alma felét keverjük a tésztába, majd töltsük a formába, a másik felét pedig egyengessük el a massza tetején. Szórjuk meg fahéjas cukorral, majd tegyük a sütőbe és 40 perc alatt készre sütjük. Ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy rendesen megsült a belseje is.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
9 391 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
636 kcal -
Zsír
39.9 g -
Szénhidrát
65.7 g -
Fehérje
5.8 g