Ír kávés torta recept
2012-06-13- Típus: Kávés torta, Krémes sütemények
- Nemzetiség: Ír
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A fagyasztott desszertek elkészítése kicsit macerás és ha nem dolgozunk vele elég gyorsan, akkor könnyen elolvadhatnak, meglágyulhatnak. Egy kis rutinnal és gyakorlással már könnyebben fog menni a munka.
Ezeket szerezd be:
- 250 g mandula paszta
- 2 tojásfehérje
- 2 evőkanál kakaópor
- 400 ml tejszín
- 2 evőkanál instant kávé
- 2 tojás sárgája
- 2 evőkanál whisky
1. Lépés
Nyomkodjuk szét a mandula pasztát egy villával, és keverjük hozzá a kakaót és a tojásfehérjét. Dolgozzuk sima, krémes állagúra.
2. Lépés
Nyomkodjuk ezt a masszát egy kivajazott sütőformába és süssük 175 ° C-on 12-15 percig. Vegyük ki a tortát a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson. Mossuk ki a sütőformát. Amikor a sütemény kihűlt, tegyük vissza a már tiszta formába.
2. Lépés
Verjük fel a tejszínt porcukorral és az instant kávéval. Keverjük hozzá a tojássárgáját és a whisky-t. Öntsük ezt a tészta teteje, fedjük le műanyag fóliával, és egy éjszakán keresztül fagyasszuk vagy legalább négy órán át.
Tipp: Tálaláskor szórjuk meg a tetejét keserű kakaóval vagy tortadarával.
Értékelések
(4.4 / 5)
8 személy értékelt
15 180 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
446 kcal -
Összes zsír
24,5 g -
Szénhidrát
47 g -
Fehérje
9,9 g