Házi eper fagylalt
2013-05-18- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Újra itt a fagylaltok időszaka! Mennyire szeretem azt a szakát az évnek! Egy hűvös, gyümölcsös minden gondot felejtet! :)
Ezeket szerezd be:
- 250 ml tejszín
- 100 ml hideg tej
- 3 tojássárgája
- 4 evőkanál porcukor
- 2-3 marék friss eper
1. lépés
Habverővel verjük keményre a tejszínt, majd tegyük félre. Verjük fel a tojássárgákat három evőkanál porcukorral. Dolgozzuk robotgéppel simára, majd keverjük össze hideg tejjel.
2. lépés
Tisztítsuk meg az epret, távolítsuk el a szárát, majd egy villával nagyjából nyomkodjuk össze. Szórjuk le egy evőkanál porcukorral és tegyük hűtőbe.
3. lépés
A tojásos keveréket hozzáadjuk a felvert tejszínhez és alaposan összekeverjük. Ezután vegyük elő a cukrozott epret és keverjük el a krémmel. Ha nem tűnik elég simának, akkor dolgozzunk rajta egypár fordulatot egy botmixerrel. Ezután tegyünk hozzá egy kis jégkockát, így gyorsabban lesz olyan állaga, mint a fagylaltnak.
4. lépés
A krémet töltsük egy zárható dobozba, majd tegyük a mélyhűtőbe, legalább 3-4 órára, de attól függ, hogy krémesebben vagy jegesebben szeretjük-e a fagylaltot.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 580 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
143 kcal -
Zsir
6.7g -
Szénhidrát
17.7g -
Fehérje
3.5g