Havasi gyopár
2014-06-12- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 2:15 p
Egy magazinból néztem ki ezt a sütemény receptet és nem csalódtam. Beigazolódót, ahogy a cikkben is írták, attól kezdve, hogy valaki megkóstolja, ez lesz a kedvenc! :)
Ezeket szerezd be:
- A barna tésztához:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 ek. tejföl
- 1 ek. kakaó
- A fehér tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 tojás
- 1/2 cs. sütőpor
- 3-4 ek. tejföl
- Az összeállításhoz:
- 1/2 üveg baracklekvár
- 30 dkg dió
- A krémhez:
- 5 dl tej
- 3 púpos ek. liszt
- 15-20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
1. Lépés
Összegyúrjuk a barna tésztát és a hűtőben egy órát pihentetjük. Összeállítjuk a fehér tésztát is.
Három egyforma részre osztjuk. Cipót formálunk belőlük, majd egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalára simítjuk.
2. Lépés
Megkenjük lekvárral, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd ráreszeljük a barna tészta 1/3-át.
Ennek megfelelően készítjük el mind három lapot. Csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd sűrűre főzzük a kétféle cukorral.
3. Lépés
Amikor kihűlt, a puha vajjal habosra dolgozzuk. A kisült lapokat megkenjük a vaníliás krémmel úgy, hogy a diós rész legyen felül.
Egy nap pihenő után szeletelve tálaljuk :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 706 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,252 kcal -
Zsír
72.2g -
Szénhidrát
139.7g -
Fehérje
21.5g -
Koleszterin
150mg -
Cukor
66.1g