Havasi gyopár

2014-06-12
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 2:15 p

Egy magazinból néztem ki ezt a sütemény receptet és nem csalódtam. Beigazolódót, ahogy a cikkben is írták, attól kezdve, hogy valaki megkóstolja, ez lesz a kedvenc! :)

Ezeket szerezd be:

  • A barna tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. kakaó
  • A fehér tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 3-4 ek. tejföl
  • Az összeállításhoz:
  • 1/2 üveg baracklekvár
  • 30 dkg dió
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 3 púpos ek. liszt
  • 15-20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

1. Lépés

Összegyúrjuk a barna tésztát és a hűtőben egy órát pihentetjük. Összeállítjuk a fehér tésztát is.
Három egyforma részre osztjuk. Cipót formálunk belőlük, majd egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalára simítjuk.

2. Lépés

Megkenjük lekvárral, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd ráreszeljük a barna tészta 1/3-át.
Ennek megfelelően készítjük el mind három lapot. Csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd sűrűre főzzük a kétféle cukorral.

3. Lépés

Amikor kihűlt, a puha vajjal habosra dolgozzuk. A kisült lapokat megkenjük a vaníliás krémmel úgy, hogy a diós rész legyen felül.
Egy nap pihenő után szeletelve tálaljuk :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 565 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,252 kcal
  • Zsír

    72.2g
  • Szénhidrát

    139.7g
  • Fehérje

    21.5g
  • Koleszterin

    150mg
  • Cukor

    66.1g