Hamis meggyes túrógombóc
2018-03-19- Típus: Gombócok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Vasárnap egy kiadós leves után készülhet ez a finom, meggyel felturbózott finomság.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 db tojás
- 4 ek búzadara
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 bögre meggy
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek vaj
1. lépés
A túrót villával áttörjük, picit megsózzuk. Hozzákeverjük a tojásokat, búzadarát és jól összekeverjük.
2. lépés
Egy nagy lábasban vizet melegítünk (enyhén megsózzuk). A keverékből vizes kézzel gombócokat formázunk, majd mindegyik közepébe egy-egy meggyet rejtünk. (Egyébként lehet más idénygyümölcs pl. eper, málna, szilva, sárgabarack is.)
3. lépés
Amikor forr a víz, akkor beletesszük a gombócokat, és addig főzzük őket, amíg a víz felszínére jönnek.
4. lépés
Amíg a gombócok főnek, gyorsan megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd ebbe forgatjuk. Tejföllel, porcukorral leszórva tálaljuk.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
3 020 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
634,38 kcal -
Zsír
32,01 g -
Koleszterin
145,3 mg -
Szénhidrát
61,37 g -
Cukor
9,69 g -
Fehérje
25,01 g