Hajdinás-cheddar sajtos blini füstölt lazaccal
2012-05-14- Típus: Hidegtál, Lazacreceptek, Sovány húsételek
- Nemzetiség: Orosz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A cím sokaknak furcsán hangozhat és biztosan nem is mond sokat. Mi is az a blini? Orosz palacsinta, ami élesztővel, búzakorpából vagy hajdinával készül. Ők a tölteléket általában a tésztához keverik.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg hajdina liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál mustár por
- 2 dl tej
- 3 evőkanál vágott snidling
- 25 dkg cheddar sjat
- só és frissen őrölt fekete bors
- 2 nagy tojásfehérje
- 10 dkg szeletelt füstölt lazac
- 1 pohár tejföl
1. Lépés
Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük el a hajdina lisztet, a sütőport és a száraz mustár. Keverjük a tejben simára. Hozzáadjuk a snidlinget és a cheddar sajtot, fűszerezzük a tésztát sóval és borssal.
2. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Habverővel keverjük hozzá az 1/4 részét a tésztába, majd fokozatosan a maradékot.
3. Lépés
Melegítsünk fel egy serpenyőt, majd kis hozzáadott olajjal süssük ki a sós palacsintákat. Mindkét oldalnak elég 30 másodperc.
4. Lépés
Tegyük a blinit egy tálra, helyezzük rá a füstölt lazacot és egy kanál tejfölt. Díszítsük snidlinggel. Tálalás előtt be is hűthetjük egy kicsit.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
3 481 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
35,4 kcal -
Összes Zsír
1,2 g -
Szénhidrát
3,5 g -
Fehérje
2,7 g