Madártej karamellel

2016-04-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy mutatós desszert, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk a vendégeknek.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 l tej
  • 8 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • méz
  • mazsola (opcionális)
  • 2-3 evőkanál kristálycukor

1. lépés

A tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat). Ezután a megfőtt habot szedjük ki szűrőkanállal, és alaposan csepegtessük le.

2. lépés

A tojások sárgáját a mézzel, a vanília-aromával, egy kevés tejjel és a pudingporral keverjük simára. A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keverékét. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

3. lépés

Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött vaníliás krémet.

4. lépés

A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.

5. lépés

Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizát cukrot.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 828 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Madártej recept