Habos banános pite
2013-02-16- Típus: Gyümölcstorta, Pite
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ez a banános torta családi születésnapozásra készült. Érdemes azon a napon készítenünk, a hab nem áll el nagyon sokáig, és frissen jó.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 250g liszt
- 50g barna cukor
- 125g vaj
- 1 evőkanál víz
- néhány csepp vanília kivonat
- Krémhez:
- 120g barna cukor
- 500 ml tejszín
- 4 nagy érett banán
- fél citrom leve
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- Díszítés:
- csoki reszelék, mandula, mogyoró stb.
1. lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 26 cm átmérőjű formát kibélelünk sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a formába. Fél órára hűtőbe tesszük. Hűlés után a tésztát beszurkáljuk, majd 160°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. lépés
Öntsük a cukrot egy serpenyőbe és melegítsük addig, amíg a karamellizálódik. Öntsünk rá 250 ml tejszínt és főzzük folyamatos keverés közben, amíg a keverék besűrűsödik (körülbelül 20 perc). Hagyjuk állni 10-15 percig.
3. lépés
Pucoljuk meg a banánokat, mártásuk bele citromlébe, majd vágjuk félbe őket. Rendezzük el a tészta tetején, majd öntsük rá a karamelles krémet, és tegyük hűtőbe, amíg megszilárdul.
Verjük össze a maradék tejszínt a maradék cukorral és a 2 teáskanál vaníliával, majd kenjük a torta tetejére. Szórjuk meg a tetejét igény szerint csoki reszelékkel, mandulával, dióval.
Értékelések
(4.9 / 5)
8 személy értékelt
7 666 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
540 kcal -
Zsír
21.4g -
Szénhidrát
83.9g -
Fehérje
6g