Görög lencsesaláta
2012-12-30- Típus: Különleges saláták
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az Újévre egy finom saláta recept, amivel ráadásul sok pénzünk lehet! :)
Ezeket szerezd be:
- 500 g lencse
- 3 babérlevél
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
- 3 paradicsom (vagy több kisebb koktélparadicsom)
- 1 kaliforniai paprika
- 1 kis üveg olívabogyó
- 15 dkg feta sajt
- 1 evőkanál friss citromlé
1. lépés
A lencsét legalább egy éjszakával a kezdés előtt langyos vízbe áztatjuk. Ezután feltesszük annyi vízzel főni, ami éppen ellepi. Babérlevelet, sót, borsot keverünk hozzá. Amikor a lencse elég puha, leszűrjük. Hagyjuk kihűlni.
2. lépés
Egy nagy tálban összekeverjük a lencsét a szeletekre vágott paradicsommal, kaliforniai paprikával, megszórjuk a fűszerekkel, az olívabogyóval és végül hozzáadjuk a feta sajtot. Párszor összeforgatjuk, lelocsoljuk citromlével majd tálalás előtt hűtőbe tesszük.
Értékelések
(2.8 / 5)
4 személy értékelt
6 920 megtekintés