Francia krémes
2014-02-07- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
A család kedvenc süteménye. igaz, hogy nem úgy néz ki, mint amit a cukrászdában kapni, de van olyan finom! :)
Ezeket szerezd be:
- 1csomag mélyhűtött leveles vajas tészta
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 liter tej
- 10 deka cukor
- 3 tojásfehérje
- 5 evőkanál cukor
- fél liter tejszín
- 3 deka porcukor
- A felső lapra:
- 10 deka porcukor
- 3 evőkanál langyos víz
- Színezéshez:
- tejszínes mogyoró aroma
1. Lépés
A vajas tésztát kiveszem a mélyhűtőből. Ha a tészta kiolvadt, ketté vágom. Vékonyra kinyújtom – kb. 30-35 centis téglalap alakúra. Zsírmentes sütőlapra teszem, majd 180 fokra előmelegített sütőben éppen hogy megsütöm. Ha kész, kiveszem és hűlni hagyom.
2. Lépés
A tejet körülbelül – 7decit – 10 deka cukorral felrakom forrni. A pudingot a tejjel simára keverem. Ha forr a tej, állandó keverés mellett besűrítem.
3. Lépés
A tojásfehérjét keményre verem a 3 evőkanál cukorral, és a pudinghoz keverem. Az egyik lapra rákenem. Ha kihűlt a krém, akkor a felvert tejszínhabot is rákenjük.
4. Lépés
A felső lapra a cukor masszát teszem: A porcukrot langyos vízzel összekeverjük, és hozzáadunk tejszínes mogyorós aromát ami beszínezi. Egyenletesen a lapra kenjük. A felső lapot ajánlatos külön kockákra felvágni és úgy rárakni a krémre.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 151 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
939 kcal -
Zsír
39.1g -
Szénhidrát
136.2g -
Fehérje
14g -
Koleszterin
26mg -
Cukor
97.3g