Forralt bor recept
2012-05-15- Típus: Alkoholos italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 0 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 10 perc
A téli hidegben nincs annál jobb, amikor kandalló előtt szürcsölgetjük a forralt borunkat és közben jókat nevetünk barátaink társaságában vagy éppen megfáztunk, lázasak vagyunk és szeretnénk meggyógyulni. Most az egyik kedvenc forralt boros receptemet osztom meg Veletek! :)
Ezeket szerezd be:
- 20 cl Száraz vörösbor
- 2 bárkanál (kávéskanál) Porcukor
- 2 szem Szegfűszeg
- 4 cl Citromlé
- 1 kisebb darabka egész Fahéj
Ha édes vagy félédes bort használunk, akkor az édessége miatt nyugodtan csökkentsük a porcukor mennyiséget.
1. Lépés
Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat összeöntjük és felmelegítjük kb. 50-60 fokra. Ennél tovább ne menjetek, mert 70°C felett az alkohol elpárolog! Ha ez kész, akkor megszűrve, bögrébe töltjük és már ihatjuk is. Figyeljetek oda, mert ezt is csak frissen jó inni. Ízesíthetjük a bort még naranccsal (nyami), vaníliával vagy szegfűborssal.
2. Lépés
Ha megengedtek egy tanácsot és ezt már több helyen is lehetett olvasni, minőségi bort használjunk, mert melegítés után kijönnek a borhibák. Gondoljátok el, hogy mit fog az elszenvedni, aki például tablettás borral készíti el… Én próbáltam egy buli alkalmával… Ne tegyétek…!!! :)
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
4 119 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
203 kcal -
Összes Zsír
0,2 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
14,6 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
0,3 g