Forralt bor recept

2012-05-15
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 0 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A téli hidegben nincs annál jobb, amikor kandalló előtt szürcsölgetjük a forralt borunkat és közben jókat nevetünk barátaink társaságában vagy éppen megfáztunk, lázasak vagyunk és szeretnénk meggyógyulni. Most az egyik kedvenc forralt boros receptemet osztom meg Veletek! :)

Ezeket szerezd be:

  • 20 cl Száraz vörösbor
  • 2 bárkanál (kávéskanál) Porcukor
  • 2 szem Szegfűszeg
  • 4 cl Citromlé
  • 1 kisebb darabka egész Fahéj

Ha édes vagy félédes bort használunk, akkor az édessége miatt nyugodtan csökkentsük a porcukor mennyiséget.

1. Lépés

Nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat összeöntjük és felmelegítjük kb. 50-60 fokra. Ennél tovább ne menjetek, mert 70°C felett az alkohol elpárolog! Ha ez kész, akkor megszűrve, bögrébe töltjük és már ihatjuk is. Figyeljetek oda, mert ezt is csak frissen jó inni. Ízesíthetjük a bort még naranccsal (nyami), vaníliával vagy szegfűborssal.

2. Lépés

Ha megengedtek egy tanácsot és ezt már több helyen is lehetett olvasni, minőségi bort használjunk, mert melegítés után kijönnek a borhibák. Gondoljátok el, hogy mit fog az elszenvedni, aki például tablettás borral készíti el… Én próbáltam egy buli alkalmával… Ne tegyétek…!!! :)

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 119 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Forralt bor/Glühwein

  • Glühwein

  • Ír kávé szerecsendióval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    203 kcal
  • Összes Zsír

    0,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    14,6 g
  • Cukor

    7,5 g
  • Fehérje

    0,3 g