Fahéjas kiflik
2012-12-05- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Imádom a fahéjat. Nem csak ilyenkor az ünnepek környékén, hanem egyébként is sokat használom süteményekben, mert szerintem remekül feldob bármilyen süteményt.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 500 g liszt
- 80 g cukor
- 10 g só
- 37,5 g zsíros vaj
- 237,5 g margarin
- 10 ml tej
- 4 tojás
- 7 g élesztő
- 100 ml víz
- Töltelék:
- tojással megkenjük
- kiflinként 1 evőkanál fahéjas cukor
1. lépés
Tegyük a lisztet egy tálba és nyomjunk egy lyukat a közepére. Ide helyezzük a cukor felét, a sót, 37,5 g vajat, tejet és az élesztőt. Keverjük egy kicsit össze a kezünkkel. Adjuk hozzá a tojásokat, azokat is keverjük bele a tésztába a kezünkkel. Ekkor adjuk hozzá a vizet, és keverjük össze a tésztát, hogy teljesen egybe álljon. Néhányszor jól gyúrjuk meg.
2. lépés
A tészta legyen rugalmas és sima. Most itt az ideje, hogy hozzáadjunk a cukor második felét és a margarint. Ismét keverjük össze. Hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten egy órán át. Egy óra elteltével folytassuk. Nyújtsa ki a tésztát téglalap alakúra, majd liszttel hajtogatva gyúrjuk meg néhányszor, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órán át, de ennél a folyamatnál akár le is fagyaszthatjuk.
3. lépés
A tésztát vegyük elő a pihenés után, majd nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra, majd vágjunk belőle egyenlő szárú háromszögeket. Lehet kisebbekre és nagyobbakra is készíteni kedvünk szerint. A háromszögek tetejét kenjük be tojással, majd szórjuk meg fahéjjal és vaníliás cukorral. Ne spóroljunk vele. Mikor kész, kezdjük el a legkisebb oldalánál feltekerni, majd alakítsunk belőle kifli formát.
4. lépés
Helyezzük a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg tojással a tetejüket. Süssük előmelegített sütőben (190°C) 15-20 percen keresztül,amíg szép barnák lesznek.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 182 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
551 kcal -
Zsír
30.5g -
Szénhidrát
59.1g -
Fehérje
10.3g