Avokádó mártás
2018-04-19- Típus: Mártogatós
- Nemzetiség: Mexikói
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Egy gyors és finom mártás recept jól jön, hogyha vendégeket várnánk. Én születésnapi partira, szilveszteri bulira szoktam készíteni. Lehet tálalni pirítóssal, tortilla chips-szel.
Ezeket szerezd be:
- 115 g vajkrém
- 2 db avokádó
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 kiskanál worcestershire-szósz
- 2 csepp tabasco szósz
- 0.5 kis pohár görög joghurt
- 1 csipet bors
- 1 kávéskanál só
1. lépés
Az avokádót félbevágjuk – vigyázva, hogy a magba ne törjön bele a késünk -, majd egy kis tálkába kikaparjuk az avokádó belsejét. Fontos, hogy érett avokádót használjunk!
2. lépés
Ezután az összes hozzávalót egy tálba tesszük és botmixerrel összekeverjük, de ha kényelmesebb, akkor akár turmixgépben is megoldhatjuk a dolgot.
3. lépés
Tálalás előtt mindenképpen tegyük legalább 1 órára hűtőbe. Igazi tunkolós étel, ezért chipshez, pitához, tortillához egyaránt ajánlom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 793 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
199,73 kcal -
Zsír
18,69 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
7,72 g -
Cukor
1,5 g -
Fehérje
2,23 g