Erdei joghurtos recept
2012-04-03- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezeket szerezd be:
- 2 pohár erdei gyümölcsös joghurt
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 25 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- friss eper, szamóca vagy málna
- citromlé
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy robotgépben felverjük a vajat a cukorral és a tojásokkal. Megvárjuk míg szép habos állagú krémet kapunk, akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és a sütőport. Tovább kavarjuk, majd végül mehet bele a liszt és legutoljára a joghurt.
Jól összedolgozzuk őket.
2. Ezúttal már habverővel hozzákeverjük az átmosott erdei gyümölcsök felét és 2 evőkanál citromlevet. Előveszünk egy tepsit vagy sütőformát, amit kivajazunk, lisztezünk.
3. Öntsük a tésztát a tepsibe, majd a tetejét szórjuk meg a maradék gyümölccsel, hogy ne csak az alján legyenek. Tegyük sütőbe és 180 C-on süssük 20 percig, vagy amíg megbarnul a teteje. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült.
Porcukorral vagy erdei gyümölcsös lekvárral melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 006 megtekintés