Epres-pudingos pohárkrém
2015-07-14- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egyszerű, és nagyon finom. Eperszezon idején sokszor készítem.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg eper
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 dl habtejszín (v. Hulala)
- 2-3 db babapiskóta
1. Lépés
A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
2. Lépés
A habtejszínt (v. Hulalát) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz.
3. Lépés
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.
4. Lépés
Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal, és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot.
Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.
5. Lépés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd ízlés szerint eperszemmel díszítsük, és úgy kínáljuk.
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
8 490 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
206 kcal -
Zsír
7.3g -
Szénhidrát
32.8g -
Fehérje
3.6g -
Koleszterin
26mg -
Cukor
29g