Epres linzer torta
2013-02-04- Típus: Gyümölcstorta
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egy finom könnyű linzer torta, légies tésztával, finom gyümölcsökkel. Eper helyett használhatunk vegyes gyümölcsöt, málnát, cseresznyét, áfonyát.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 300 g finomliszt
- 300 g rétesliszt
- 400 g vaj
- 200 g porcukor
- 4 tojássárgája
- 2 evőkanál tejszín
- Tetejére:
- 400 g eper (vagy más vegyes gyümölcs: málna, áfonya, cseresznye)
- 1 csomag eperpuding + hozzávalók
1. Lépés
A kétfajta lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat. Jöhet bele porcukro, adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejszínt. Gyúrjuk össze a tésztát, és néhány órára tegyük a hűtőbe. Ennél a folyamatnál akár le is fagyaszthatjuk a tésztát és bármikor elővehetjük, én egyszerre szoktam sok adagot készíteni, így máskor jelentősen megkönnyítem a munkámat.
2. Lépés
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd egy piteformába vagy lapos tortaformába nyomkodjuk bele egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
3. Lépés
Az eper vagy málnapudingot a tasakon látható utasítás szerint készítsük el. Amikor kihűlt, kenjük rá a torta tetejére. A gyümölcsöket szépen sorakoztassuk a torta tetejére, majd tálalás előtt jól hűtsük be. Szórjunk a tetejére egy kis vaníliás cukrot.
Tipp: A pudingos réteg alá kenhetünk eper lekvárt, úgy is isteni az összhatás!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
9 156 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
787 kcal -
Zsír
44.1g -
Szénhidrát
89.6g -
Fehérje
11g