Epres linzer torta

2013-02-04
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy finom könnyű linzer torta, légies tésztával, finom gyümölcsökkel. Eper helyett használhatunk vegyes gyümölcsöt, málnát, cseresznyét, áfonyát.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 300 g rétesliszt
  • 400 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín
  • Tetejére:
  • 400 g eper (vagy más vegyes gyümölcs: málna, áfonya, cseresznye)
  • 1 csomag eperpuding + hozzávalók

1. Lépés

A kétfajta lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk bele a vajat. Jöhet bele porcukro, adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejszínt. Gyúrjuk össze a tésztát, és néhány órára tegyük a hűtőbe. Ennél a folyamatnál akár le is fagyaszthatjuk a tésztát és bármikor elővehetjük, én egyszerre szoktam sok adagot készíteni, így máskor jelentősen megkönnyítem a munkámat.

2. Lépés

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd egy piteformába vagy lapos tortaformába nyomkodjuk bele egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

3. Lépés

Az eper vagy málnapudingot a tasakon látható utasítás szerint készítsük el. Amikor kihűlt, kenjük rá a torta tetejére. A gyümölcsöket szépen sorakoztassuk a torta tetejére, majd tálalás előtt jól hűtsük be. Szórjunk a tetejére egy kis vaníliás cukrot.

 

Tipp: A pudingos réteg alá kenhetünk eper lekvárt, úgy is isteni az összhatás!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 156 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    787 kcal
  • Zsír

    44.1g
  • Szénhidrát

    89.6g
  • Fehérje

    11g