Epres-krémsajtos finomság
2015-06-29- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
A következő édesség elkészítése baromi egyszerű, ráadásul nagyon mutatós is. Bátran készítsük, ha piknikezni mennénk.
Ezeket szerezd be:
- 200g vajas keksz (vagy lehet Győri édes, Belvita Jóreggelt stb.)
- 200 g krémsajt
- 200 ml tejszín
- 6 evőkanál porcukor
- 2 tk vanília-kivonat
- 500g eper
1. Lépés
A kekszet morzsoljuk össze és osszuk el a mutatós, zárható fedelű üvegekben. Használhatunk egyszerre több fajtát is, sima mézeset, de csokissal is isteni.
2. Lépés
Egy nagy tálban habverővel keverjük el a krémsajtot, a tejszínt, 5 evőkanál porcukrot és a vanília kivonatot. Simává dolgozzuk.
3. Lépés
Tegyük a fele epert és a maradék cukrot egy másik tálba és törjük össze egy villával, hogy a pürés állagú legyen. Rétegezzük a krémsajtos keveréket a kekszes réteg tetejére, aztán jöhet a gyümölcspüré és néhány szem egész eper.
4. Lépés
Zárjuk le az edények tetejét és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 171 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
413 kcal -
Zsír
30g -
Szénhidrát
33g -
Fehérje
3g -
Só
0.5g -
Cukor
23g