Epres joghurtkrém sztíviával

2013-06-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A sztívia Paraguayból került Európába, ott már évszázadok óta használták természetes édesítőszerként. Hazánkban csak nem rég terjedt el. Azért kiváló, mert fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják!

Ezeket szerezd be:

  • 4 lap zselatin
  • 200 g eper
  • 300 g natúr joghurt
  • 20 g sztíviapor
  • 250 g tejszín
  • 1 evőkanál citromlé

1. lépés

Áztassuk be a zselatint. Mossuk át jól az epret, majd szedjük le a szárakat. Tegyük bele egy turmixgépbe, adjuk hozzá a joghurtot, citromlevet és a sztíviát.

2. lépés

Dolgozzuk simára. A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a joghurtos kémhez. A zselatint csöpögtessük le, olvasszuk fel, majd keverjük el 3 evőkanál joghurtos krémmel, majd dolgozzuk össze a többivel.

3. lépés

Előveszünk 4 desszertes tálat, kiöblítjük hideg vízzel, majd bele töltjük a krémet és legalább három órára a hőtűbe tesszük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 471 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    248 kcal
  • Zsir

    16.4g
  • Szénhidrát

    20.1g
  • Fehérje

    11g