Epres joghurtkrém sztíviával
2013-06-30- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 25 perc
A sztívia Paraguayból került Európába, ott már évszázadok óta használták természetes édesítőszerként. Hazánkban csak nem rég terjedt el. Azért kiváló, mert fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják!
Ezeket szerezd be:
- 4 lap zselatin
- 200 g eper
- 300 g natúr joghurt
- 20 g sztíviapor
- 250 g tejszín
- 1 evőkanál citromlé
1. lépés
Áztassuk be a zselatint. Mossuk át jól az epret, majd szedjük le a szárakat. Tegyük bele egy turmixgépbe, adjuk hozzá a joghurtot, citromlevet és a sztíviát.
2. lépés
Dolgozzuk simára. A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a joghurtos kémhez. A zselatint csöpögtessük le, olvasszuk fel, majd keverjük el 3 evőkanál joghurtos krémmel, majd dolgozzuk össze a többivel.
3. lépés
Előveszünk 4 desszertes tálat, kiöblítjük hideg vízzel, majd bele töltjük a krémet és legalább három órára a hőtűbe tesszük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 471 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
248 kcal -
Zsir
16.4g -
Szénhidrát
20.1g -
Fehérje
11g