Édes-savanyú csirkemell
2014-07-04- Típus: Ananászos hús receptek
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A keleties ízek kedvelőinek ajánlom.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 fél szál póréhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 darabolt ananászkonzerv
- 3 ek. ketchup
- 2 ek. fehérborecet
- 2 ek. worchester szósz
- 2 ek. szójaszósz
- 3 ek. méz
- 1 ek. étkezési keményítő
- só
- olaj
1. Lépés
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemellcsíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizskörettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 109 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
320 kcal -
Zsír
4g -
Szénhidrát
32.1g -
Fehérje
37.9g -
Koleszterin
96mg -
Cukor
24.1g