Édes-savanyú csirkemell

2014-07-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A keleties ízek kedvelőinek ajánlom.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 darabolt ananászkonzerv
  • 3 ek. ketchup
  • 2 ek. fehérborecet
  • 2 ek. worchester szósz
  • 2 ek. szójaszósz
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • olaj

1. Lépés

A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemellcsíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizskörettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 109 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hawaii ananászos csirke

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    320 kcal
  • Zsír

    4g
  • Szénhidrát

    32.1g
  • Fehérje

    37.9g
  • Koleszterin

    96mg
  • Cukor

    24.1g