Csülökpörkölt recept
2012-10-22- Típus: Csülökpörkölt
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 2:15 p
Nincs is jobb, mint egy jó magyaros csülökpörkölt. A férfiak egyenesen imádják a családomban és olyan ritkán készítem, hogy azonnal minden elfogy. Az én verziómat olvashatjátok.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg kicsontozott csülök
- 2 fej vöröshagyma
- 3 tk pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 fakanál zsír
- 1 tk só
1. lépés
A csülökről levágjuk a túl zsíros és bőrős részeket, és jól mossuk át, majd vágjuk fel kis kockákra. Vágjuk szeletekre a hagymát, a paradicsomot kockákra és egy kis zöldpaprikát is.
2. lépés
Egy fakanál zsíron kezdjük el megdinsztelni a hagymát üvegesre, majd tegyük hozzá a húst és saját levében 20 percig főzzük. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, majd töltsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húsokat.
3. lépés
Adjuk hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt főzzük puhára. Elég időigényes, de annál finomabb lesz, minél tovább főzzük. Ha nagyon elfőné a vizet, akkor csészénként adjunk hozzá újat.
4. lépés
Amikor sűrű szaftja lett, akkor le is kapcsolhatjuk a tüzet. Tálaljuk főtt krumplival.
fotó: hzias2
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
6 322 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
428 kcal -
Zsír
12,1 g -
Szénhidrát
9,6 g -
Fehérje
66,7 g