Csokoládékehely

2013-03-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy jó csokoládékehely minden bánatot feledtet. Csajos estéhez, vendégváráshoz, vagy akár családi nassoláshoz is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g étcsokoládé
  • 4 evőkanál citromlé
  • 3 körte (de lehet alma, narancs vagy banán is)
  • 400 ml csokifagylalt
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál konyak
  • csokireszelék vagy darált dió
  • tejszínhab

1. lépés

A csokoládé felét darabokra törjük, a másikat lereszeljük. Azt amelyiket darabokra törtük, beletesszük egy lábasba és olvasszuk meg. A fagylaltot kivesszük a hűtőből, hogy egy kicsit felengedjen és ne legyen annyira keményt.

2. lépés

Meghámozzuk a körtét (de lehet alma, narancs, banán is) mossuk át, majd vágjuk kis darabokra és osszuk el az előkészített poharakban, desszertes pohárban. A gyümölcsöket locsoljuk le citromlével.

3. lépés

Keverjük a tejszínt a fagylalthoz, majd adjuk hozzá a konyakot. A krémet rétegezzük a kehelybe. Keverjük fel kicsit az olvasztott csokit és öntsük le vele a fagylaltot. A tetejére jöhet a reszelt csoki, majd ismét egy kis fagylalt. A tetejére fújjunk tejszínhabot. Díszítsük reszelt csokival, darált dióval.

Azonnal tálaljuk, mert a fagyi gyorsan felolvad.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 533 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    601 kcal
  • Zsír

    33.6g
  • Szénhidrát

    70.7g
  • Fehérje

    8.4g