Csokoládékehely
2013-03-22- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy jó csokoládékehely minden bánatot feledtet. Csajos estéhez, vendégváráshoz, vagy akár családi nassoláshoz is kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 200 g étcsokoládé
- 4 evőkanál citromlé
- 3 körte (de lehet alma, narancs vagy banán is)
- 400 ml csokifagylalt
- 1,5 dl tejszín
- 3 evőkanál konyak
- csokireszelék vagy darált dió
- tejszínhab
1. lépés
A csokoládé felét darabokra törjük, a másikat lereszeljük. Azt amelyiket darabokra törtük, beletesszük egy lábasba és olvasszuk meg. A fagylaltot kivesszük a hűtőből, hogy egy kicsit felengedjen és ne legyen annyira keményt.
2. lépés
Meghámozzuk a körtét (de lehet alma, narancs, banán is) mossuk át, majd vágjuk kis darabokra és osszuk el az előkészített poharakban, desszertes pohárban. A gyümölcsöket locsoljuk le citromlével.
3. lépés
Keverjük a tejszínt a fagylalthoz, majd adjuk hozzá a konyakot. A krémet rétegezzük a kehelybe. Keverjük fel kicsit az olvasztott csokit és öntsük le vele a fagylaltot. A tetejére jöhet a reszelt csoki, majd ismét egy kis fagylalt. A tetejére fújjunk tejszínhabot. Díszítsük reszelt csokival, darált dióval.
Azonnal tálaljuk, mert a fagyi gyorsan felolvad.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
7 533 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
601 kcal -
Zsír
33.6g -
Szénhidrát
70.7g -
Fehérje
8.4g