Citromhabos desszert
2013-03-01- Típus: Krémes sütemények, Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Imádom a citromot, ez nem újdonság. Egyik születésnapomra valamilyen különlegességre vágytam, ezért a barátnőm készített egy nagyszerű édességet, amit ráadásul még sütni sem kell.
Ezeket szerezd be:
- 250 g babapiskóta
- 500 ml tejföl
- 500 ml tejszín
- 2 citrom
- 1 lime
- 10 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
1. lépés
A tejfölt habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a citromok, lime reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
2. lépés
Egy mutatós üvegtálat, vagy desszert poharakat rétegezünk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Letakarva hűtőbe tesszük, nem árt egy éjszakán át!
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 945 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
513 kcal -
Zsír
13.3g -
Szénhidrát
93.8g -
Fehérje
6.4g