Chilis forró csoki
2012-11-01- Típus: Meleg italok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 2 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 7 perc
Amikor hidegre vált az idő egyre többet vágyunk a meleg ételekre, italokra. Olyankor sokkal több meleg teát, levest kortyolgatunk. Ki az aki a forró csokira esküszik? Én biztosan. :)
Ezeket szerezd be:
- 750ml tej
- 2 piros chili paprika, félbevágva, kimagozva
- 1 fahéj rúd
- 100 g étcsokoládé, törve vagy forgyácsolva
- 25 g barna cukor vagy nádcukor
1. lépés
Helyezze a tejet egy lábasba, a fahéjjal és chilivel. Óvatosan, nagyon alacsony lángon főzzük egy percig. Vegyük le a tűzről.
Újból melegítsük fel, ezúttal távolítsuk el a fahéjrudat, a chilit hagyjuk benne. Adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük, amíg elolvad, adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.
2. lépés
Töltsük egy nagy bögrébe, tegyünk a tetejére tejszínhabot, vagy fagylaltot, öntsük le csokisziruppal, hintsük meg fahéjjal, egy kis chilivel, ahogy nekünk tetszik.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 970 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
215 kcal -
Cukor
30 g -
Zsír
8 g