Burgonya pogácsa
2012-06-10- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 1:50 p
- Elkészítés: 1:50 p
A burgonya pogácsa nem csak farsangkor jó, hanem bármikor készíthetjük, amikor valami olcsót és finomat szeretnénk készíteni a családnak.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg liszt
- 40 dkg zsír
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1 tojás
- só
- 1 evőkanál cukor
1. Lépés
Hámozzuk meg a krumplikat, majd tegyük enyhén sós vízbe és főzzük meg. Az élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel, a lisztet a zsírral dörzsöljük el. Keverjünk mindent össze (az áttört krumplit, az élesztőt és a lisztet) keverjük még 4 dl tejjel, aztán hagyjul 1 órát pihenni.
2. Lépés
Mikor a tészta megkelt, egy lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtsuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk tetszőleges méretűre. Rakjuk kivajazott és lisztezett tepsibe őket, a tetejüket kenjük meg tojással.
Süssük őket addig, ameddig a tetejük megbarnul 180°C-on.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
9 763 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1366 kcal -
Összes zsír
71,2 g -
Szénhidrát
152 g -
Fehérje
28 g