Bogyós pite recept
2013-08-27- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő recepthez tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt használhatunk szabadon. A kedvencek: eper, málna, áfonya, ribizli, de ugyanígy nyugodtan lehet szederrel, banánnal, körtével készíteni!
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 100 g vaj
- 85 g cukor
- 1 tojás
- 150 g sima liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Töltelék:
- 250 ml tejföl
- 1 tojás
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 70 g cukor
- 500g áfonya vagy más vegyes bogyós gyümölcs
1. Lépés
Egy elektromos habverővel dolgozzuk el a vajat és a cukrot, amíg könnyű és krémes állagú lesz. Ezután tegyük hozzá a tojást, dolgozzuk tovább. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és keverjük össze a többi hozzávalóval.
2. Lépés
Tegyük a tésztát egy vajazott, 24cm tmérőjű piteformába, nyomkodjuk le az ujjunkkal, a kilógó felesleges tésztát vágjuk le. A gyümölcsöket forgassuk meg egy kis lisztben, majd tegyük a torta közepére.
3. Lépés
Keverjük össze a tejfölt, a tojást, vaníliás cukrot és a cukrot és kanalazzuk a tölteléket a bogyók tetejére egyenletesen. Süssük a 180°C sütőben körülbelül 30 percig, vagy amíg a tészta megpirul.
Értékelések
(3 / 5)
21 személy értékelt
18 127 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
458 kcal -
Zsír
22.6g -
Szénhidrát
60.4g -
Fehérje
6.2g