Banánhajó recept
2013-03-10- Típus: Gyümölcsös desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
A banánhajó recept azoknak ajánlott, akik gyors édességre készülnek, vagy váratlan vendégeknek készítene egy kis finomságot.
Ezeket szerezd be:
- 4 banán
- 1 citrom leve
- 400 g vegyes gyümölcs (konzerv fajta is lehet)
- 8 evőkanál málnazselé
- tálanként 3 gombóc fagylalt
- 5 dkg pirított mandula
- 200 ml tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt csokoládé
1. lépés
A banánokat meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, majd egy mutatós nagyobb üvegpohárba halmozzuk. Ha nem rendelkeznék elég nagy tányérral, akkor fel is karikázhatjuk és egy pudingos pohár aljára rétegezhetjük.
2. lépés
A tejszínhabot felverjük egy kanál hideg vízzel és a vaníliás cukorral. Jó keményre verjük a habot. A krémet hűtőszekrénybe tesszük legalább fél órára. A gyümölcssalátát elosztjuk a tányérokban poharakban, majd öntsük mellé a málnazselét.
3. lépés
A gyümölcsök tetejére halmozzunk három gombóc fagyit, szerintem vaníliával és csokival isteni, de lehet készíteni puncsossal vagy dió ízűvel is. A hűtőből vegyük elő a habot és zsákból nyomjuk a fagylaltok tetejére, majd mindegyiket szórjuk meg pirított mandulával vagy reszelt csokival.
Tehetünk a tetejére csoki szirupot és díszíthetjük szirupos cseresznyékkel.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
7 747 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
605 kcal -
Zsír
17.2g -
Szénhidrát
111.3g -
Fehérje
7.8g