Fehérboros, kapros zúza
2013-11-22- Típus: Zöldségpörkölt receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Mérai Kata színművésznő mesélt erről a receptről, ami nagyon megtetszett, így elkészítettem. ;)
Bár az eredeti recept zúzáról szól, nálunk pár csirkecomb is került bele, de így is tökéletesen sikerült és gyorsan elfogyott! :)
Ezeket szerezd be:
- 1/2-1 kg zúza, ill. más “csirkeségek” is kerülhetne bele
- 1 fej hagyma
- olaj
- víz
- fehérbors
- só
- 1/2 dl fehérbor
- friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
- 2-3 ek. tejföl vagy 1,5 dl tejszín
- 1 ek. liszt vagy keményítő
1. Lépés
A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon.
Hozzáadjuk a tisztított zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük.
Borsozzuk és mielőtt kész lenne beleöntjük a bort és kaporral ízesítjük, kóstolunk igényel-e sózást.
2. Lépés
Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk.
1 perc múlva el is zárhatjuk.
Forrón, tésztával vagy nokedlivel tálaljuk, további kaporral díszítve. :)
Jó étvágyat!
Köszönjük Kata!! ;)
Tipp:
Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti,ahogy a hagyományos pörköltet de tényleg csak keveset használjon!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 388 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
434 kcal -
Zsír
18g -
Szénhidrát
15.1g -
Fehérje
47.9g