Fehérboros, kapros zúza

2013-11-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Mérai Kata színművésznő mesélt erről a receptről, ami nagyon megtetszett, így elkészítettem. ;)
Bár az eredeti recept zúzáról szól, nálunk pár csirkecomb is került bele, de így is tökéletesen sikerült és gyorsan elfogyott! :)

Ezeket szerezd be:

  • 1/2-1 kg zúza, ill. más “csirkeségek” is kerülhetne bele
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • víz
  • fehérbors
  • 1/2 dl fehérbor
  • friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
  • 2-3 ek. tejföl vagy 1,5 dl tejszín
  • 1 ek. liszt vagy keményítő

1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon.
Hozzáadjuk a tisztított zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük.
Borsozzuk és mielőtt kész lenne beleöntjük a bort és kaporral ízesítjük, kóstolunk igényel-e sózást.

2. Lépés

Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk.
1 perc múlva el is zárhatjuk.
Forrón, tésztával vagy nokedlivel tálaljuk, további kaporral díszítve. :)
Jó étvágyat!
Köszönjük Kata!! ;)

Tipp:
Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti,ahogy a hagyományos pörköltet de tényleg csak keveset használjon!

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 388 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tojásos cukkinipörkölt

  • Kolbászos cukkini pörkölt

  • Articsóka vadász módra

  • Tarhonya karfiolpörkölttel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    434 kcal
  • Zsír

    18g
  • Szénhidrát

    15.1g
  • Fehérje

    47.9g