Ananászos szelet
2014-05-09- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A boleró italporral készült süteményeket minden ízben szeretjük. Most egy ananászos változat készült.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 4 egész tojás
- 20 deka cukor
- 1 deci tej
- 1 deci étolaj
- 20 deka liszt
- 1 csg sütőpor
- A krém hozzávalói:
- 500 ml tejföl
- 2 kanál cukor
- A tetejére:
- 2 csg ananászos italpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 deci víz
- 15 deka porcukor
1. Lépés
A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat. Ezzel is még habosítom, majd hozzáadom a tejet, és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm. (A tepsi mérete 24×22 cm)
2. Lépés
Amikor a tészta kisült, még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Elkészítem a krémet: a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral, és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom.
3. Lépés
Hűtőbe teszem dermedni, mert így nagyon szépen lehet majd szeletelni.
Bármilyen ízű boleró italporral elkészíthető.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 746 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
9g -
Szénhidrát
91.3g -
Fehérje
5.9g -
Koleszterin
92mg -
Cukor
70.8g