Almás muffin

2012-08-14
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 18 perc
  • Elkészítés: 33 perc

Ha muffinról van szó, akkor ne ismerjünk lehetetlent, mert szinte bármilyen ízesítésben készíthető, amilyenben elképzeljük. Ez az egyszerű almás pontosan az egyszerűsége miatt kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 evőkanál fahéj
  • 100 g vaj
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál méz
  • 75 g barna cukor
  • 180 ml tej
  • 2-3 alma, hámozott és lereszelt
  • 1 dl olaj

1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálban. Egy másik tálban verjük fel a tojást, a vajat, a mézet, a cukrot, az olajat és a tejet. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedveshez és keverjük a lehető legkisebb mértékben, hogy csak éppen összeforgassuk a hozzávalókat.

2. Lépés

Végül hajtsuk bele a reszelt almát. Osszuk a tésztát normál méretű muffin papírokba, és süssük 200°C-on 15-18 percig. Akkor van kész, ha rugalmas tapintása van, tehát ha a tetejüket megnyomjuk, akkor visszaugranak, de tűpróbát is alkalmazhatunk. Várjuk meg míg kihűlnek, csak akkor vegyük ki a papírból őket.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

3 220 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    290 kcal
  • Zsír

    5 g
  • Szénhidrát

    35 g
  • Fehérje

    2,3 g