Almás kevert
2013-01-07- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez a sütemény a gyorsan elkészíthető desszertek közé tartozik. Aki szereti az almát, annak erősen javasolt.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 kg alma
- 300 g liszt
- 4 tojás
- 300 g barna cukor
- 1 tk fahéj
- 2 dl olaj
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- 1 citrom leve és héja
- 3 evőkanál tej
1. lépés
Az almát nagy lyukú reszelő, reszeljük, összekeverjük fahéjjal és citromhéjjal. A sütemény hozzávalóit összekeverjük, legutoljára tesszük bele a szódabikarbónát.
2. lépés
A tepsinket jól kikenjük vajjal, sütőpapírral béleljük, majd belekanalazzuk a tésztát, majd 25-30 perc alatt szép barnára sütjük. Mikor kihűlt, azután szeleteljük. Fahéjas cukorral szórjuk le.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 147 megtekintés