Almalekvár recept
2012-04-30- Típus: Befőttek, Lekvárok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ha van a kertben almafa és sok termést hozott, nem muszáj csak hagyományos almás süteményeket készíteni, például el is tehetjük lekvárnak.
Ezeket szerezd be:
- 5 kg alma
- 1 kg kristálycukor
- 2 citrom leve és héja
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
Recept elkészítése
1. Az almákat alaposan mossuk meg, hámozzuk, vegyük a csumáját és a magokat, majd vágjuk fel őket kis kockákra. A kockákat, kevés forralt vízbe dobjuk, majd újraforrásig főzzük őket. Nem tovább!
2. A kockákat tegyük egy konyhai turmixgépbe vagy pépesítő gépbe, szórjuk rá a cukrot, a fűszereket, a citrom héját és levét, keverjünk rajta pár fordulatot, majd szedjük át egy főzőedénybe. Időközben kóstoljuk, ha kell szánk íze szerint citrommal és cukorral ízesítsük. Egy percig forraljuk, majd kis üvegekbe töltjük. Nedves dunsztban gőzöljük.
Nem csak kenyéren finom, de ugyanúgy használhatjuk süteményekbe, pitékbe.
Értékelések
(3.9 / 5)
14 személy értékelt
18 287 megtekintés