Bodzás-fehér csokis málnalekvár
2014-08-04- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A tavasz ízei, a virág és gyümölcs kellemes kombinációja, egy kis csokival megbolondítva!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg málna
- 30 dkg cukor
- 4-5 bodzavirág
- 1 tábla fehér csokoládé
- 1 cs. dzsemfix
1. Lépés
A málnát megmossuk, alaposan átnézzük bogármentes-e, majd egy lábasba feltesszük főni a cukorral együtt.
Míg nem enged levet, figyeljünk rá jobban! Teljesen szétfőzzük, mikor már majdnem pépes, hozzáadjuk az óvatosan leöblített és szintén alaposan bogármentesített bodzavirágokat (szár és bármilyen zöld rész nélkül).
2. Lépés
kb. 10 perc főzés után a csokit is beletördeljük és időnként átkeverve olvadásig főzzük. Végül a dzsemesítőt is belekeverjük, majd 2-3 percig nagyobb lángon főzzük. Elzárva azonnal tisztított üvegekbe töltjük.
3. Lépés
5-10 percre felfordítjuk az üvegeket, majd mehet is a kamrapolcra vagy engedjük szabadra fantáziánkat és egyből társítsuk desszertjeinkkel!
Természetesen Én is így cselekedtem, így a vele készült recepteket is hamarosan olvashatóak lesznek!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 475 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
439 kcal -
Zsír
6.4g -
Szénhidrát
98.1g -
Fehérje
3g -
Koleszterin
4mg -
Cukor
85.5g