Áfonyás-krémsajtos minisütik

2012-06-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A nagy melegben mi is ideálisabb annál, mintha a vendégeket könnyű partifalatkákkal várjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 2 csomag leveles tészta
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 12 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 10 dkg porcukor
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 csésze friss áfonya vagy másmilyen bogyós
  • friss mentalevél a tálaláshoz

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Verjük fel a tojást és a vizet egy kis tálban villával. Hajtsuk ki a tésztalapot enyhén lisztezett felületen. Kenjük meg a tésztát a tojásos keverékkel. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat és szórjuk be a tésztát, majd tekerjük fel, mint egy palacsintát. Vágjunk ezután kis 1 cm-s szeleteket belőle.

2. Lépés

Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 15 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna lesz. Finoman nyomjuk le egy lapát segítségével a forró süteményeket. Hagyja kihűlni teljesen egy rácson.

3. Lépés

Egy közepes méretű tálban elektromos keverővel dolgozzuk össze a krémsajtot, a citromlevet és a porcukrot. Addig keverjük, amíg sima lesz. Öntsük hozzá a tejszínt is, keverjük krémesre.

4. Lépés

Kenjük meg a fahéjas csigákat egy evőkanál krémsajtos keverékkel, helyezzük mindegyikre pár szem friss áfonyát és díszítsük mentalevéllel.

 

Tipp: Az áfonyát természetesen felválthatja másmilyen gyümölcs is, például citrom, szőlő, málna vagy meggy.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 886 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Narancsos teasütemény

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    329 kcal
  • Összes zsír

    23 g
  • Szénhidrát

    26,1 g
  • Fehérje

    6,2 g