Áfonyás-krémsajtos minisütik
2012-06-25- Típus: Csigák, Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A nagy melegben mi is ideálisabb annál, mintha a vendégeket könnyű partifalatkákkal várjuk.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy tojás
- 2 evőkanál víz
- 2 csomag leveles tészta
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 12 dkg krémsajt
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- 10 dkg porcukor
- 4 evőkanál tejszín
- 1 csésze friss áfonya vagy másmilyen bogyós
- friss mentalevél a tálaláshoz
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Verjük fel a tojást és a vizet egy kis tálban villával. Hajtsuk ki a tésztalapot enyhén lisztezett felületen. Kenjük meg a tésztát a tojásos keverékkel. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat és szórjuk be a tésztát, majd tekerjük fel, mint egy palacsintát. Vágjunk ezután kis 1 cm-s szeleteket belőle.
2. Lépés
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 15 percig, vagy amíg a sütemény aranybarna lesz. Finoman nyomjuk le egy lapát segítségével a forró süteményeket. Hagyja kihűlni teljesen egy rácson.
3. Lépés
Egy közepes méretű tálban elektromos keverővel dolgozzuk össze a krémsajtot, a citromlevet és a porcukrot. Addig keverjük, amíg sima lesz. Öntsük hozzá a tejszínt is, keverjük krémesre.
4. Lépés
Kenjük meg a fahéjas csigákat egy evőkanál krémsajtos keverékkel, helyezzük mindegyikre pár szem friss áfonyát és díszítsük mentalevéllel.
Tipp: Az áfonyát természetesen felválthatja másmilyen gyümölcs is, például citrom, szőlő, málna vagy meggy.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 886 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
329 kcal -
Összes zsír
23 g -
Szénhidrát
26,1 g -
Fehérje
6,2 g