Zöldfűszeres steak recept
2012-06-07- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha jól átsütött steaket látok, akaratlanul is összefolyik a nyál a számban. Étteremben sosem kérnék ezt, mert otthon a grillen elkészíteni az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg steak hús
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál kakukkfű
- grill fűszersó
- só, bors
1. Lépés
Vágjuk vastag szeletekre a steaket. Keverjük össze a pác hozzávalókat (petrezselymet, olívaolajat, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, fehér és fekete borsot, sót, grill fűszersót), majd tegyük bele a húsokat.
Érdemes egy nappal a sütögetés, grillezés előtt bepácolni a vastag steaket, mert úgy fogja igazán felvenni a fűszerek ízét. Fedjük le fóliával a tálat és tegyük hőtőbe.
2. Lépés
Készítsük elő a grillsütőnket, jól melegítsük fel, majd tegyük egyesével rá a hűtőből kivett steaket. A sütés közbe még lehet ízesíteni egy kis sóval és borssal és szórhatunk rá a használt fűszerekből is. Süssük aszerint, hogy ki mennyire átsütve szereti.
Tipp: Tálaljuk párolt zöldségekkel, hagymával vagy tört krumplival.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
6 029 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
402 kcal -
Összes zsír
28,1 g -
Szénhidrát
2,1 g -
Fehérje
0,7 g