Zöldfűszeres steak recept

2012-06-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha jól átsütött steaket látok, akaratlanul is összefolyik a nyál a számban. Étteremben sosem kérnék ezt, mert otthon a grillen elkészíteni az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg steak hús
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • grill fűszersó
  • só, bors

1. Lépés

Vágjuk vastag szeletekre a steaket. Keverjük össze a pác hozzávalókat (petrezselymet, olívaolajat, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, fehér és fekete borsot, sót, grill fűszersót), majd tegyük bele a húsokat.

Érdemes egy nappal a sütögetés, grillezés előtt bepácolni a vastag steaket, mert úgy fogja igazán felvenni a fűszerek ízét. Fedjük le fóliával a tálat és tegyük hőtőbe.

2. Lépés

Készítsük elő a grillsütőnket, jól melegítsük fel, majd tegyük egyesével rá a hűtőből kivett steaket. A sütés közbe még lehet ízesíteni egy kis sóval és borssal és szórhatunk rá a használt fűszerekből is. Süssük aszerint, hogy ki mennyire átsütve szereti.

 

Tipp: Tálaljuk párolt zöldségekkel, hagymával vagy tört krumplival.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 029 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

  • Grillezett pangasius édeskrumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    402 kcal
  • Összes zsír

    28,1 g
  • Szénhidrát

    2,1 g
  • Fehérje

    0,7 g