Virslifelfújt

2012-07-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha van otthon néhány pár virslink és szeretnénk valami újdonságot készíteni belőle, akkor ez a recept nekünk szól.

Ezeket szerezd be:

  • 4 pár Virsli
  • 10 dkg Vaj
  • 20 dkg Sajt
  • 1 db Tojás
  • 1 evőkanál Liszt
  • Bors
  • Kakukkfű

1. lépés

Előveszünk egy edényt, amiben felolvasztjuk a vajat. Ha a vaj felolvadt, akkor 1 evőkanál lisztet enyhén megpirítunk rajta, majd körülbelül 3 dl vízzel felöntjük és további 10 percen át forraljuk. Folyamatosan kevergessük közben! Ha ezzel végeztünk, várjunk amíg kihűl.

2. lépés

Ahogy kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és addig keverjük, amíg krémszerű állagot nem kapunk. Sóval és borssal megfűszerezzük ahogy mi szeretnénk. Egy tepsit vagy valamilyen tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd ennek az aljára a hosszában felvágott virsliket ráfektetjük és a krémünkkel leöntjük. Jó sok sajtot reszelünk a tetejére és apró vajdarabokkal, bazsalikommal is megszórjuk. Betesszük az előmelegített sütőbe és 20-25 percig sütjük, de úgy is látni fogjátok a sajtból, hogy mikor jó. Párolt zöldség nyugodtan mehet mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

7 653 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Füstölt sajtba és baconbe tekert virsli gombaágyon

  • Curry-s virsli

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    692 kcal
  • Összes Zsír

    63,6 g
  • Koleszterin

    204 mg
  • Szénhidrát

    7,4 g
  • Cukor

    3,3 g
  • Fehérje

    23,4 g